Combinatii de culori pentru mobilier.

Cum sa amesteci si sa potriviti finisajele din lemn in mobilierul dvs

Cum sa amesteci si sa potriviti finisajele din lemn in mobilierul dvs

1. Incepeti cu un sfarsit dominant

Cand amestecati finisaje din lemn, este important sa incepeti cu un finisaj dominant care va ancora camera. Aceasta ar putea fi o piesa mare de mobilier, cum ar fi o masa sau un centru de divertisment, care are un finisaj proeminent din lemn. Alegeti un finisaj care va place si construiti in jurul acestuia restul finisajelor din lemn ale camerei.

2. Luati in considerare subtonurile

Atunci cand alegeti diferite finisaje de lemn pentru mobilierul dvs., luati in considerare subtonurile fiecarui finisaj. Indiferent daca finisajele dvs. din lemn au nuante calde, reci sau neutre, va determina cat de bine se vor completa reciproc. Amestecarea finisajelor cu subtonuri similare va crea un aspect armonios si coeziv, in timp ce amestecarea finisajelor cu subtonuri contrastante poate adauga interes vizual si dimensiune camerei.

3. Amestecati diferite specii de lemn

Nu va fie teama sa amestecati diferite specii de lemn in mobilierul dvs. Combinarea lemnelor precum stejarul, nucul, artarul si ciresul poate crea un aspect bogat si stratificat in spatiul dvs. Asigurati-va ca echilibrati diferitele finisaje din lemn din incapere pentru a va asigura ca niciun finisaj nu le copleseste pe ceilalti.

4. Echilibrati finisajele deschise si intunecate

Echilibrul este esential atunci cand amestecati finisaje din lemn deschis si inchis in mobilierul dvs. Finisajele luminoase si intunecate contrastante pot crea un impact vizual izbitor in spatiul dvs. De exemplu, asocierea unei mese de sufragerie din nuc inchis la culoare cu scaune din stejar deschis poate crea un aspect frumos si echilibrat. Fiti atenti la proportia de finisaje deschise si intunecate din camera pentru a obtine un design coeziv si bine rotunjit.

5. Incorporati diferite texturi

Luati in considerare incorporarea diferitelor texturi impreuna cu finisaje mixte din lemn in mobilierul dvs. pentru a adauga profunzime si interes vizual spatiului dvs. Asocierea finisajelor netede din lemn cu finisaje aspre sau invechite poate crea un aspect dinamic si stratificat.Nu va fie teama sa amestecati alte materiale, cum ar fi metalul, sticla sau tesatura, pentru a imbunatati si mai mult textura si dimensiunea mobilierului dvs.

6. Adaugati accente intr-un finisaj unificator

Pentru a lega camera impreuna, luati in considerare adaugarea de accente intr-un finisaj unificator care poate ajuta la amestecarea diferitelor finisaje din lemn in mobilierul dvs. Acesta ar putea fi un covor, perne, perdele sau lucrari de arta care prezinta un finisaj comun din lemn sau o culoare care poate ajuta la crearea unui aspect coeziv si armonios in camera.

7. Experimenteaza si distreaza-te

Mai presus de toate, nu va fie teama sa experimentati si sa va distrati amestecand si asortand finisajele din lemn in mobilierul dvs. Proiectarea unui spatiu care sa reflecte stilul tau personal si creativitatea este totul despre incercare si eroare. Joaca-te cu diferite combinatii, rearanjeaza piesele de mobilier si ai incredere in instinctele tale pentru a crea un spatiu care este unic al tau.

Urmand aceste sfaturi si indrumari, puteti amesteca si potrivi cu succes finisajele din lemn in mobilierul dvs. pentru a crea un aspect vizual atragator si coeziv in spatiul dvs. Imbratisati frumusetea diferitelor finisaje si texturi din lemn pentru a proiecta un spatiu elegant, primitor si unic al dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *